Autodenunt...23

    ...prin care voi oferi ocazia celor ale caror idei (a parut ca) nu le-am bagat in seama de-a lungul timpului de a-mi reprosa un binemeritat "ok, daca tineai neaparat sa fie oficial si nu m-ai crezut..."
:D
    Asadar, mi-am facut un test care masoara coeficientul de autism (engl. AQ = Autism Spectrum Quotient) identificat prin asa-zisele porniri autiste existente la un adult. Testul se bazeaza pe un chestionar din anul 2001 realizat de Simon Baron-Cohen alaturi de colegii sai de la Centrul de Cercetare a Autismului din Cambridge, UK si care cuprinde 50 de intrebari. Punctajul mediu obtinut de cei selectionati pentru test a fost de 16.4 (femeile undeva in jur de 14-15, barbatii in jur de 17-18 - interesant nu?) in timp ce peste 80% din cei diagosticati cu autism sau alte boli asociate lui au inregistrat un punctaj de 32 sau peste.
Pentru detalii se poate accesa link-ul acesta.
    Majoritatea celor care inregistreaza punctaje peste 32 sau indeplinesc toate criteriile presupuse de autism sau sindromul lui Asperger nu intampina nici o problema in a functiona in viata de zi cu zi. Un punctaj mai mare insa nu reprezinta in sine un diagnostic. 
     Asa ca...asta e.    
:)
     Ce cred eu? Ca au asociat autismului patru lucruri distincte, perfect identificabile si de sine statatoare : 1.mizantropia  2.diplomatia in a nu urla "mai taci!" si a prefera sa te gandesti fara preaviz la ale tale 3.plictisul si pierderea de vreme acute in a asculta oamenii plictisitori vorbind cu tine si 4.preocuparea puternica pentru propriile probleme.
     Oricare (nu este necesara prezenta tuturor la un loc!) din cele patru atitudini pot trece, conform intrebarilor dint test, drept comportament autist. De neiertat a face confuzii de acest tip! O sa le scriu!

Comments