Genom brevetat

      Cine nu are slabiciuni isi este in integralitate propriul stapan. Si are un desavarsit autocontrol asupra mintii sale, asupra constiintei si vietii sale. Controlul implica putere, astfel ca cei fara vicii, puncte slabe sau slabiciuni detin puterea absoluta in planul (propriilor) decizii(lor) rationale. 

fara slabiciuni -> autocontrol -> putere

      Alternativa o reprezinta o ecografie a "partilor moi" care te arata in afara limitelor ratiunii unui exemplar uman pur. Ce e pur? Mecanic, automat, inert, inapt, inept, inodor, incolor emotional. 
      Sa folosesc deci, cuvantul pur pentru atari oameni, si corespondentul impur pentru exemplarele care prezinta oarecare slabiciuni in comportament si traire.
     Combinatiile pe care le vad eu posibile ar fi: 
- trist si impur = impresionabil pe acea tema data si colateralele ei
- vesel si  pur = impasibil, implacabil

      De ce nu se poate 
- trist si pur? Pentru ca purii nu concep tristetea prin rol sau necesitate.
- vesel si impur? Pentru ca impurii se autoeduca fie pentru autoasumare fie pentru autodepasire. Nici un efort de acest tip nu se face cu seninatate.

      Combinatia mea preferata este data de vesel si trist (in ordinea aceasta, pentru ca venirea pe lume nu iti ridica probleme per se) ca exemplara manifestare a omului (cel putin) dublu-impur autoasumat pe fondul riscarii (cu succes, a) unui destin negat transformat in pur. Autoasumarea poate fi, la limita, autodepasire si refuzul incremenirii in proiect. Si pentru cine a invatat o data lectia aceasta, prin autobrevetare, nu mai conteaza aria de impuritate in care traieste.

     Ma intreb ce rol are fiecare din acest tipar in economia reproducerii speciei. Te poti reproduce si daca esti betiv, obsedat sexual, pedofil, bulimic, client de casino asa cum o poti face si daca ai trait o viata intreaga fara sa simti o farama de emotie umana. Diferenta sta, cred eu, in CE reproduci.

Comments