Un alt "de ce" fara sens

    Am vazut acum ceva timp un documentar pe Discovery care mi-a revenit in minte zilele trecute intr-o discutie, in care se expunea modul cum se poate muri in urma unui scurtcircuit cerebral.
O fractiune de secunda in care urmare a unei supraincarcaturi energetice se produce o fisura intr-un vas de sange din creier si inunda tot. Iar neuronii se ineaca in propria lor inteligenta.
    Un fel de "just-like-that" sarcastic si acid aruncat de astre in fata cuiva care poate sta linistit in casa, in fata TV-ului, pe WC, pe iarba uitandu-se la cer sau pe o banca in parc alaturi de persoana iubita.
Si ar fi cu atat mai ironic totul cu cat persoana in cauza si-ar face exact in acel moment planuri de viitor.
    Din punct de vedere medical (o ipoteza pe care documentarul in cauza o combatea) se crede ca emotiile sunt cele care provoaca asemenea accidente , mai exact vibratiile care rezulta in urma lor. Se pare ca in cazul unei radiografii aceste leziuni arata ca desenul de la suprafata unei ape in care a fost aruncata o piatra.
Bizar este insa un alt fapt recunoscut chiar de un medic "radiologii confundă de obicei astfel de rezultate care apar la tomografie, cu defecte ale echipamentului tehnic".
    Atatea increngaturi logice si atatea rationamente unice dispar intr-o clipita...iar interpretarea pasibila pentru asa ceva ar putea fi "nu avem bani de consumabile noi asa ca "astfel" de erori pot sa mai apara".
    Ma intreb cum s-ar interpreta religios un astfel de eveniment eminamente "divin".

Comments