Testosteron canibalist

sa nu te imbraci in fuste prea scurte, ca atragi atentia
sa nu fii prea decoltata, ca atragi priviri
sa eviti hainele mulate, ca se uita lumea la tine
sa ... , sa .... , sa ... , ca daca nu, o cauti!

pornind de la ideea ca ce e frumos, si lui Dumnezeu ii place, sustin dreptul prezentelor feminine de orice varsta sa se imbrace si afiseze exact cum simt de cuviinta, si nu in raport, in ciuda sau in functie de dezechilibrele endocrinologice ori mentale ale prezentelor masculine.

cu totii avem pitici pe creier, cu totii ne luam la tranta cu diversi demoni mosteniti, capatati ori fabulati, cu totii ii mai invitam la masa cateodata pentru a-i confrunta, cu totii ne imaginam lucruri inspirate de oamenii pe care ii intalnim pe strada
si de cele mai multe ori, aceste ganduri vin la pachet cu o mare rusine de a le verbaliza.

chiar daca avem anumite porniri, stim sa facem diferenta intre bine si rau
intrebarea este ce pas facem dupa ce constatam aceasta diferenta 

da.
din fericire, avem cu totii cate un surub mai strans
si e ok asa pentru ca daca am fi normaTi, atunci ne-am ciocni normalitatile mundane intr-un mod ultragiant de banal

in numele acestor pitici pe creier, o femeie are libertatea si dreptul de a se afisa publicului dupa cum considera de cuviinta si conform propriilor norme estetice si morale
in numele acelorasi pitici, orice barbat are libertatea si dreptul de a reactiona fata de ceea ce vede in jur, dupa cum considera de cuviinta  sau conform propriilor norme de conduita morala

indiferent de cum alegem sa ne manifestam personalitatea in zona publica sau sa reactionam cand o vedem in jur, avem obligatia de a acorda celorlalti drepturile pe care ni le arogam si noi (la opinie, la integritate, la libera exprimare, la un trai decent).
consider ca orice abatere flagranta de la conduita normala (abuz, vatamare corporala, violenta) trebuie corijata in numele dezechilibrelor emotionale si mentale grave din subsol si care pot crea prejudicii celor din jur, altminteri aparent normali

pe langa surubul mai strans, mai avem trei elemente absolut remarcabile: stima de sine, respectul fata de cei din jur si autocenzura.
daca nu le avem, nasol, pentru ca ori vom ajunge marginalizati, ori internati

acum, pentru ca am tot auzit-o cand eram mai mica: in care moment, va rog sa imi spuneti, violul a primit circumstante atenuante (si chiar justificare) prin faptul ca victima s-a imbracat sumar?

de ce pedepsim o femeie care se simte dorita si care se descatuseaza vizual prin incontinenta hormonala a unor minti in blocaj?

Comments

Anonymous said…
De ce tratezi subiectul unidirectional si unisexual? De ce un barbat nu are dreptul sa se manifeste cu aceeasi masura ca si o femeie(si nu ma refer la poponari aici si nici nu ma limitez doar estetic). Femeile sunt primii si cei mai duri critici(esteticieni si nu numai), dure in primul rand cu alte femei. Nu pretind ca nu exista si exceptii dar de multe ori barbatii sunt victime ale acestor incontinente hormonale mentalo emotive.
Si ai dreptate, nu exista circumstante atenuante pt viol, cu atat mai putin justificari.
Raluca said…
O tratez in linia a ceea ce umbla in "inteligenta" colectiva. Iar aceasta nu spune nimic despre cum si-o "cauta" barbatii. Nu contest, insa, ca ar exista cazuri. Dezechilibrele nu tin cont de sex. Prejudecatile, da. Iar eu de o prejudecata vorbesc.
Anonymous said…
Prejudecatile sunt tipic feminine si ar trebui sa accepti asta nu sa o indrepti exclusivist si incorect catre barbati. O astfel de tinuta mentionata de tine este purtata pentru atentie si gaseste atentia. Nici una dintre parti nu ar trebui judecata/pedepsita pentru asta. Linia aceasta pe care tu o numesti "inteligenta colectiva" este de fapt invidie , frustrare feminina trunchiata, transferata partial si catre barbati.
Raluca said…
Atentia este ceva, agresiunea este altceva. Din pacate, cea de-a doua isi gaseste justificare in premise subrede.