Mimica neuronala

      Daca ar fi sa fac o sintetica reprezentare mentala a oamenilor, ar arata cam asa:
-corporatistii - suporta si chiar reclama o prelungire a fizicului imbracat la patru ace, fie in dreptul nasului cu o carja ascendenta, fie in dreptul fundului cu un morcov infipt perpendicular :)
-functionarele de la ghiseu - mancatoare de mult orez (constipate cronic) si fasole (au impresia ca ne abureste lipsa lor de chef de munca)
-prozelitii la capitalismul de carton (marea masa de parveniti care nu cunosc si, deci, nu apreciaza valea banilor) - fandoseala tip kitsch pe fond de roz bon-bon
-studentii- ori genuini si intens preocupati de contemporaneitate si viitor, ori plini de ifose de tip "angajati-ma ca manager, am terminat Facultatea de Comert".
-angajatii "la particular" - "noi tinem tara asta, ca daca n-ar fi PIB-ul creat de noi, voi nu v-ati mai povesti pe la ghiseele institutiilor publice!"
-angajatii in corporatii- nu, clar, nu exista nimeni mai cool decat ei
-angajatii la stat - "ce cotizeaza fraierii. Foarte bine, ca degeaba dau din gura ca noi stam degeaba - fara noi, cine le-ar mai incasa impozitele?"
-avocatii- inclinati si inspirati de realitatea fiecarei secunde sa spuna "mda, buna speta"
-secretarele: ce s-ar face fara mine?
-ONG-istii: 'geaba PIB, 'geaba institutii, 'geaba educatie. N-ai spiriti civic, n-ai nimic.
-actorii: simt ca traiesc pentru o lume intreaga.

      In cine m-as camufla? Pentru cateva secunde pe zi, intr-o fiinta care simte ... cu toate caile posibile, doar simte si lasa deoparte orgoliile de casta. Si as lua pe rand toate regnurile. Sigur as fi surprinsa de cate rateaza oamenii, oameni fiind.

Comments

Anonymous said…
atat de trist si elocvent ca toti prostii se gasesc sa faca categorii...invata-ti multimile si cine cum intra plus minima deosebire de celelalte multimi.
Iar e jenant cat se incearca o gandire care evidentiaza lipsa de analiza.un manelist poate nu concepe ce zici ca nu face legaturi, dar cu siguranta se caca similar
Raluca said…
un comentariu decent si plin de talc. iar anonimatul da, tine pe oricine departe de categorisiri.