Turnul de nisip

Cladire de birouri care acomodeaza cel putin 950 de persoane ... suflete cu emotii, facturi de platit, preferinte, familii, copii si obiceiuri alimentare
Zona imobiliara scumpa, geamuri mari, incaperi luminoase in vecinatatea unui mall renumit, trafic nebun, tinute upper mainstream si parfumuri de trei-patru cifre in euro.
De afara este aspirational, aproape un turn de fildes.

Zece etaje
Patru lifturi
Etajul de destinatie se selecteaza dintr-o aplicatie care optimizeaza traficul si aloca fiecarei cereri o ruta. In functie de cate persoane folosesc acelasi lift, pe marginea liftului apar etajele la care va opri.
Uneori degeaba te grabesti, liftul intra pe flancul Personalului de CRF: trebuie sa opreasca la toate cele 10 etaje pentru a lasa pe cate cineva.

Ca azi.
Ai zice ca asta incurajeaza comunicarea.
Pana la urma, dureaza cam 4 minute sa ajungi cu cafeaua de la parter la etajul unde iti incepi ziua cu adevarata "cafea de dimineata"

Etajul 1
-Buna dimineata!
-Buna dimineata!
(Intre etaje)
-Zi buna!
-La fel!
Etajul 2
-Buna dimineata!
-Buna dimineata!
(Intre etaje)
-Zi buna!
-La fel!
(...)
Etajul 7
-Buna dimineata!
-Buna dimineata!
(Intre etaje)
-Zi buna!
-La fel!

Apoi am coborat, desi ar mai fi urmat alte trei etaje.
Si pentru ca trebuia, dar si pentru ca deja aveam senzatia ca stiu viitorul.

Discutiile aprinse de sus au fost purtate in timp ce privirile scrutau gresia, iar ecranele telefoanelor emiteau unde ... si cum-uri. Mai putin de ce-uri.

Turnul de fildes pare de nisip, asa, dintr-o data.

Comments

Anonymous said…
Este deajuns o privire pe furis, un zambet, o atingere ca din greseala, o strangere de mana, o gluma neVinovata si poti transforma castelul de nisip in padurea fermecata. Sunt prea multi care traiesc in padurea fermecata dar din nefericire nu au ochi sa o vada.
Tu de ce nu crezi in padurea fermecata?