inversiune termica

de multe ori m-am intrebat de ce nu ne nastem batrani pentru ca, treptat, sa intinerim si sa devenim copii.
sa venim pe lume cu toate cunostintele deja acumulate si asezate in raftulete pe caprarii, gata pentru a fi folosite in functie de conjunctura.

ce bine ca viata nu este orinduita asa!
pentru ca daca ar fi, am trai un butterfly effect inversat: un bumerang de tipul "uite, primesti totul! tu ofera-ti nimic!".

a putea fi copii este un dar pe care il primim ca "bun-venit" in viata ... pentru ca apoi, pe aceasta baza, sa ajungem sa ne castigam, sa ne meritam maturitatea si in cele din urma, batranetea, printr-un ce va fi fost trecut.

viata nu este scurta sau lunga, ci este perceputa ca trecand mai repede sau mai incet in functie de cat de multumiti cu noi insine suntem. 
insa ne ofera ocazii din belsug pentru a lua deciziile gresite, pentru a ne razgandi, pentru a trage concluzii, pentru a ne pripi din nou si apoi pentru a judeca prin prisma experientelor.
noi cerem.
ea ne da.
tot ce trebuie este sa nu uitam sa alegem ce sa luam!

nu te nasti tu insuti, ci devii ... dupa munca, dupa ce iei in piept viata, experientele pe care le primesti, dupa ce te pui la indoiala si vezi de cate teste proprii treci cu comportamentul tau, dupa ce te iei la tranta cu ideile altora si vezi daca ale tale sau ale lor au fost mai realiste.

pentru ca fiecare dorinta autentica ne apropie de cine suntem cu adevarat ... viata nu este decat distanta intre ceea ce suntem si ceea ce ne dorim sa fim.
cu cat aflam mai repede acest lucru, cu atat ne dedicam mai mult timp lucrurilor care ne fac placere ... 
a afla cine esti doar la finalul vietii ... nu inseamna o viata irosita!, ci doar ii indreptateste pe aceia sa spuna ca viata trece repede.

batranii sunt copiii pe care ii cerne viata.

Comments