efemer

      Iesi mi-a crapat Firefox-u'; m-am chinuit cu neintelesele pentru mine Ctrl Panel, dezinstalat si reinstalat, Ctrl+Alt+Del si gasit .exe, run program, si de la capat. Tot primeam un mesaj repetitiv si suparator care imi zicea "nu reporniti Mozilla pana nu inchideti aplicatiile deja deschise". Cam ca in viata cand zici "nu trece mai departe pana nu iti trece de tot" :). M-am gandit sa sun "un prieten" care ma mai sustinea moral si practic in astfel de situatii dar n-am facut-o din respect fata de vorba liberala "prin noi insine". Asa ca intr-un final cand soarta-mi fu crunta si mi-am acceptat nestiinta in ale IT-ului, am zis sa incerc Explorer-ul (singura alternativa instalata si cu care aprioric stiam ca o sa-mi fac nervii de pe lume).
      Nu mica imi fu mirarea cand am constatat exact asta, ca Internet Explorer exista degeaba. Are sigla misto, ce-i drept, dar ... atat.  
      Asa ca am fost nevoita sa redescopar Opera (pentru asta trebuie sa multumesc Explorer-ului care m-a ajutat cu download-ul - deci in lumina ultimei afirmatii "degeaba" devine relativ). Gradul de satisfactie pe care mi-l da noul motor de cautare este de neexprimat - merge repede, imi incarca paginile corect si nu se gandeste sa inoveze dpdv design, nu da erori, ma ajuta cand am nevoie si altele mai personale de nu vi le zic aici :P. In ceea ce priveste sigla, o tristete fara margini, arata groaznic. Dar hei, nimeni nu-i perfect!
     Nu pot spune aici ca Opera este mult mai bun decat Firefox pentru ca ceva tot mai are instalat pe aici si o va lua personal. Si si daca n-ar fi asa, tot n-as putea spune pentru ca daca nu se gandea sa isi ia jucariile sa plece nu-mi puneam problema de a schimba ceva in inertialul momentan. Eram multumita. Ce-i drept, mereu exista loc de mai bine si niciodata nu stii, dincolo de micul progres individual constant, cand este nevoie sa incepi sa il cauti, chiar daca aceasta inseamna folosirea unui mijloc de tip "Explorer" care sa te duca la un scop de tip "Opera".
      Ah, sa nu mai zic de faptul ca am pierdut tot ce am cladit impreuna in toti acesti ani - toate bookmarks-urile au disparut in vantul naprasnic al eterului nemilos.
      Cu toate astea, mi-e putin teama sa nu il uit pe Firefox...as putea macar sa il pastrez intr-un ungher emotional, doar ne-am inteles atat de bine ani de zile ... pana cand n-a mai vrut si a plecat fara o minima explicatie.
       Sa ma simt vinovata pentru ca nu am renuntat la internet?

Comments