ca asa-i in tenis

Am stat si m-am gandit: care este cea mai buna metoda de a evita o posibil iubire imposibila, o dragoste cu final previzibil, o iubire care va provoca suferinta?

Sa pleci departe, sa te mentii ocupat, sa te uiti dupa altcineva intru preaslavirea lui "cui pe cui se scoate", sa citesti mult doar-doar reusesti sa-ti uiti propria poveste, sa te plimbi pana simti ca ti se exfoliaza muschii de pe os, sa eviti sa ramai singur cu gandurile tale si brusc, sa socializezi cu toata agenda din telefon. 

Si am ajuns la o concluzie foarte desteapta: nu exista.

Comments

Anonymous said…
transforma "iubirea" in altceva. seteaza reguli care trebuie sa ramana respectate de ambele persoane si intreaba-te cum poate fi evitata suferinta.
nu trebuie sa gasesti raspunsuri... ci sa educi vointa.
Raluca said…
cand spui "seteaza reguli" te indepartezi de subiect (iubirea) si ajungi sa vorbesti de orice din sfera mersului la piata, gasitului unui loc de munca sau investitului la bursa.
A anticipa o suferinta emotionala presupune, cred, doua cadre:
1. esti masochist si te duci unde ti-e mai rau
2. (cel la care ma refer eu) vezi intamplator, iti place, incepi sa simti, iti doresti, insa inca putand sa rationezi constientizezi imposibilitatea aducerii dorintei si a realitatii in acelasi plan. Oare ce vointa iti mai poti educa in acest moment?
Raluca said…
evitarea suferintei in varianta sugerata de tine este, intr-adevar, posibila atunci cand cei doi au un numitor comun care se afla dpdv temporal dupa punerea in acelasi plan a dorintei si a realitatii fiecaruia dintre ei.
inainte de pasul asta, esti cam "singur in durerea ta" :)