Slogan

"Life above everything"
Este sloganul sub care se promoveaza un nou complex rezidential.
"Viata mai presus de orice"
"Viata deasupra tuturor"*
"Viata inainte de toate"

Nu iei nimic cu tine, nu lasi nimic (din tine) dupa tine odata ajuns dincolo, dincoace, ma rog, unde si daca o fi. Tot ceea ce ai trait, tot ce te-a (ne)fericit vreodata va ramane in veci inscriptionat in cutia neagra a fiintei tale. In rest, balast si bunuri materiale.

Viata ... poate fi vazuta sintetic drept ceea ce sustine DEX-ul: o "sinteză a proceselor biologice, fizice, chimice, mecanice care caracterizează organismele". Sau poate fi vazuta drept ceea ce tot dictionarul (poate) nu isi da seama ca defineste in cea mai clara, corecta si rezumativa forma a sa : "faptul de a fi viu". Doar cei vii traiesc. Pare o tautologie, dar nici pe departe nu este. Pentru ca cei care traiesc si nu sunt vii se tarasc si isi târșâiesc hoitul dupa ei pentru ca nu stiu cum sa scape de el. Eliminarea lui ar insemna suicid.

Viata fara viata inseamna rutina. Inseamna pustiu. Inseamna nimicnicie. Inseamna lipsa fiorului. Inseamna gol launtric. Inseamna viata din instinct, inseamna accident. Inseamna fara puls launtric. Nu este deci suficient sa scoti aburi pe gura la minus 20 grade Celsius pentru a certifica faptul ca esti viu ...

*primul sens urmarit de PR-isti aici, complexul fiind cocotat undeva deasupra orasului Brasov

Comments