Meseria - bratara de aur

    Cred din ce in ce mai mult ca prostitutia ar trebui sa fie considerata un job de nisa.
    Comun nu trebuie sa insemne intotdeauna ieftin.

    Nu cred in beneficiile de facto ale acestei bratari de aur veche de cand lumea, din doua motive care nu fac altceva decat sa puna laolalta doua tipologii gaunoase  :
- cred ca cei/cele care ofera acest serviciu nu se obosesc sa ofere altceva decat ceea ce se cere oricand, oricum, la orice ora, nu exista inovatie, nu exista diversificare, know-how-ul e stiut si ramas la fel inca de la "inventatori" ; este un job care nu cauta sa imbunatateasca, sa formeze gusturi, sa educe, sa influenteze in bine un instict de consum absolut grotesc, inuman poate chiar dezumanizant si oribil; indiferent de pret, se vand ieftin (cu exceptia faptului cand conexiunile logice ar valora infinit mai putin) si practic accepta un pret pentru o valoare "ne-adaugata".
- consider ca beneficiarii sunt doar niste fiinte umane care nu detin controlul asupra lor insile deci niste partial-animale.

     Necazul este ca desi piata este libera exista toate viciile de "procedura" (informatiile asimetrice) pe care le gasim in cartile de specialitate: si vicii ascunse, si hazard moral si selectie adversa. Astfel ca daca pretul perceput pentru un serviciu ocazional dar care te face sa functionezi la parametri optimi in planul oficial al vietii este mult mai mic decat ai fi dispus sa oferi, prestatorul nu va afla niciodata. Sau oricum sansele sunt mici. La fel cum meseria aceasta in sine poate fi daunatoare sau incarca constiintele unora dintre prestatori dar acesta nu va fi un motiv pentru un pret mai scazut. Sau mai mare. Ramane cam la fel si nimic din ce ar putea schimba pretul pietei nu ajunge sa valoreze nimic. Mereu partea "adversa" tine stacheta la acelasi nivel, fie pentru ca nu ofera mai mult, fie pentru ca nu accepta mai putin. Singura modalitate de a se schimba pretul ar fi sa existe cauze care ar plasa ambele parti de aceeasi pozitie a problemei si eventual sa imprime o modificare in aceeasi masura a parametrului.
    Este o meserie care ar disparea probabil complet daca am putea avea constiinta propriului sine si am domina noi creierul in loc sa il lasam pe el sa isi imprime capriciile si toanele false.

    Ma intreb ce s-ar intampla daca de maine toate femeile care practica aceasta meserie s-ar concentra mai mult asupra lor insele si s-ar lua mai in serios?  Ar creste numarul homosexualilor sau barbatii ar deveni mai stapani pe ei insisi?
    Imi manifest regretul vizavi de faptul ca nu li se ofera (lor, beneficiarilor) posibilitatea de a nu mai fi animale bezmetice in cautare de placeri marunte si efemere. Si de a deveni umani cap-coada.

    Da, a practica prostitutia poate fi o ocupatie de nisa doar din perspectiva faptului ca lasa animalele  sa ramana in grajd. Mai ales pe cele care accepta sa ramana acolo din inertie. Si nu le muta din arealul lor . In rest toti din jurul nostru vor sa ne schimbe  mai mult sau mai putin. Aici nu este cazul. Si mai mult decat atat totul se face contra unui pret mult mai mic decat al unui psiholog. De ce am amintit de psiholog? Pentru ca unii dintre "ei" nici nu stiu exact ce cauta :).
   Animale oricum suntem toti pana la un punct. Fara scapare. 
  Pana la punctul in care putem privi in ochii persoanei din fata noastra rostind cuvinte de amor sau sarutand-o cu convingerea ca in momentul acela comprimam tot trecutul, prezentul si viitorul. Atunci da, suntem fara indoiala oameni.
    

Comments