penalti frugal

      ar trebui sa existe asigurare in caz de ironie a sortii

      La ce ma refer? Pai ... un exemplu ar fi sa primesti, femeie fiind, o invitatie de Ziua Indragostitilor de la un barbat de care poate esti indragostita, pe care poate chiar il poti iubi cu toata inima candva, pe care poate il dispretuiesti, la care tii sau orice alta varianta posibila si diferita de indiferenta, dar care stii ca nu este potrivit pentru tine pentru ca dincolo de a sti ce te face fericita nu si-ar mai acorda ragazul de a-si pune in practica stiinta,  la filmul "No strings attached". Si la care sa nu ai puterea sa spui "nu" pentru ca vezi in aceasta intalnire un nou prilej de a-l revedea. Iti este dor.

     Schematic?
     Pai:
- sarbatoarea iubirii, cica
- el, relaxat si stapan pe el, aparent singur si fericit sau nu
- ea, cu ceva urme de indragosteala si dezamagire, cu emotii puternice si putin regret pentru nenoroc, cu orice numai fara indiferenta in fata trecutului recent  din care a concluzionat ca "el", cel relaxat, nu este peticul pentru sacul. Care este ea. Sau invers
- invitatie la un film, prilej de intalnire, contact vizual sau poate doar liniste in doi pentru ambii
- numele filmului (care poate da chiar titlul intalnirii si a dorintei lui, celui relaxat):  "Fara obligatii" (emotionale)
- cine invita? El, cel relaxat si stapan pe el.

     Da, cu siguranta as solicita daune morale pentru o asemenea bataie de joc a sortii, pentru un astfel de hands vizibil din orice unghi al stadionului de fotbal si pentru care o reluare ar fi de prisos ... bineinteles, daca as putea privi totul ca pe o pelicula care mi se deruleaza in fata ochilor. La rece, adica. La cald, probabil nu as fi in stare decat sa ingaim "da, vin".
      Nu am tinut niciodata la aceasta "sarbatoare" a iubirii si sunt prima pe lista celor care ar incerca sa faca lobby pentru a o scoate din programul artistic al fiecarui an. Cred in alt tip de iubire, cea care nu are nevoie de bife in calendar o data la 12 luni de zile. Dar oricata lipsa de importanta din punctul de vedere al convenientelor sociale ar avea ziua asta, ironia ramane ironie. Pentru care momentan exista o singura recompensa disponibila: sa refuzi invitatia. Oare? Exista riscul sa regreti mai tarziu? Pentru ca in asigurari exista intotdeauna riscul ambelor tabere: daca inundatia nu se produce, asiguratul pierde banii, iar daca inundatia se produce, asiguratorul acopera daunele cu banii altor asigurati. In scenariul cu sanse mici de a ajunge real de mai sus, daca zici "nu" poti regreta mai tarziu, daca spui "da" poti regreta mai tarziu. Asiguratul si asiguratorul sunt unul singur iar riscul isi dubleaza probabilitatea de a se produce, tocmai pentru ca devine SIGUR. Si devine astfel o certitudine. Ironica.

      Da, da, da, de acord ... ce-ar mai fi fotbalul fara un hands sau un penalti din cand in cand? Mancare fara condiment, nu?. Doar ca deh, femeie fiind, parca nu poti sa te abtii, spre stupoarea barbatilor fara complicatii din lumea asta, sa nu te intrebi: "dintre toate zilele si filmele disponibile, trebuia sa marsaluiasca tocmai cu imbinarea asta? Ironic sau nu, nu putem altfel. Femei fiind.
      N-ar fi rau ca in aceasta conjunctura, macar filmul sa merite :)

Comments