Oftat a bine

      Inca de dimineata, iubire in sus, iubire in jos. Indragosteli, amorezati, pis-pis, tzuc-tzuc, lugu-lugu, gugu-gaga. Siroposenii de la primul pas facut in afara casei, melodii pentru zambete tampe, baloane roz, rujuri roz, pernute roz, imbracaminte roz, felicitari roz, flori roz, femei roz...foarte mult roz. Rozul (ma) enerveaza dar contrasteaza foarte bine cu negrul pe principiul scrisului negru pe alb. Deh, ne diferentiem si noi cum putem.      
      De ce, de ce nu inceteaza oamenii cu bezmeticia asta la unison? De ce surpriza si freamatul neegalat al unui sentiment devine cerinta odata pe an? M-am saturat de Cupidon pentru ziua de azi, sa mai ramana si pentru restul anului, zic. E pacat sa ne folo/iro-sim in 24 de ore toate rezervele pe care altfel uitam ca le avem in posesie. Le lasam pe post de arme albe pentru atunci cand oile de langa noi (si noi alaturi de ele) primesc ordinul "pe locuri, fiti gata, start!" si dau drumul porumbelului amorezat si vadit beat de emotia regasirii porumbitei care le sade in fata. Evident, in roz.
      Prefer sa nu-mi spun (pan la capat) parerea legat de tematica zilei. Conform careia, contrar aparentelor care ar ingana "las-o frate la punctul mort!!" cred ca pana si florile se pot indragosti.
      Asa ca mai bine las sa curga niste ziceri. Selectii, bineinteles:) dupa sufletul omului.

“Femeia pe care o alegi trebuie sa fie aceea pe care ti-ai alege-o ca prieten, daca ar fi barbat.” (Joseph Joubert)

"Dragostea trece, si nepotrivirea ramane". (F.M.Dostoievski)

"Cel mai mare dusman al iubirii e foamea". (Miguel De Cervantes)

"A nu iubi nu-i nimica; a nu putea iubi e grozav". (Mihai Eminescu)

"Fericirea in dragoste este o stare anormala". (Marcel Proust)

"Sa ai curajul sa risti pentru adevarul din inima ta dar sa nu te minti cand il ascunzi!" (Anonim)

"Masura caracterului este data nu prin cate stim sa facem, ci prin cum ne comportam atunci cand nu stim ce sa facem". (John Holt)

"In dragoste, victoria barbatului este fuga". (Napoleon Bonaparte)

"Infernul veritabil ar fi sa nu uiti nimic".(Emil Cioran)

"Cand regreti, gresesti a doua oara". (Raymond Latarjet)

"Sa fii liber nu inseamna sa faci tot ce vrei, ci sa stii ca poti sa vrei".(Jean Paul Sartre)

"Este loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra". (Jules Renard)

"Daca vrei sa fii fericit, fii." (Lev Tolstoi)

“O femeie poate ierta cateodată un bărbat care incearcă să o seducă, dar niciodată pe bărbatul care ratează o ocazie atunci cand i se oferă.” (Talleyrand)

“Cand femeile ne iubesc ne iarta orice, chiar si crimele; cand nu ne iubesc, nu ne iarta nimic, nici chiar virtutile.“(Honore de Balzac)

“Femeilor le plac barbatii tacuti pentru ca au impresia ca le asculta.” (Marcel Achard)

“Tipatul unei femei, care este surprinsa goala, se explica prin teama de a nu arata destul de bine în aceasta ipostaza.“(Otto Weininger)

"Pe vremea întâlnirii noastre, mi se părea că întreaga mea viaţă nu va fi de ajuns ca să te epuizez".(Pascal Bruckner)

"Moralitatea dragostei: nu sunt egalul aceluia, care în timp ce îmi scapă, mă obsedează, mă lezează şi mă desparte de mine, de alter ego".(Pascal Bruckner)

"Iubirea procedeaza precum credinta: prin convertire. Confera gusturilor unui individ o putere de lege."(Pascal Bruckner)

      Si foarte important!
"I've never let my school interfere with my education." (Mark Twain)

      Oftez a bine pentru ca este reconfortant sa stii ca poti da oricand un exemplu de "asa nu". Si uneori energia trebuie canalizata DOAR pe asta, mai ales cand totul iti este potrivnic. Azi, potrivnici mie imi sunt cocolositii de ocazie. Asa ca ma duc la piata sa imi refac stocul de lamai. E iarna, vitamina C ajuta impotriva infectiilor si intareste imunitatea in fata virusilor.

Comments