Doua stari

      A fi sau a te simti singur. Este un sentiment, o traire, o stare. Atribute posibile pentru/ legate de aceasta stare:
- sentiment apasator
- senzatie onoranta
- presupune pentru posesor si denota fata de ceilalti mandrie, orgoliu
- stare magulitoare
- sentiment inrobitor
- incertitudine fata de orice si oricine
- panica in fata celorlalti care se simt singuri, dar mai ales in fata celor care se vede ca sunt in siguranta!
Si de bine (daca esti un egoist arogant stapan pe tine) si de rau.

      A fi sau a te simti in siguranta. Este un sentiment, o traire, o stare. Atribute posibile pentru/ legate de aceasta stare:
- stare confortabila
- ofera certitudine
- iti da incredere
Numai de bine.

      Sigur
      Singur.
      La diferenta de o litera zace o alta personalitate.
      La diferenta de un (alt) om (in afara de tine si care te-ar completa) zace o alta personalitate.
    La diferenta de cine poti fi fata de cine ti-a devenit convenabil sau cine accepti sa fii zace o alta personalitate.

      Suntem toti niste anter-ego-uri continue. Ba mai mult de atat, suntem personalitati multiple deviat(n)te din acelasi trunchi. Te cheama Oricum. Pentru starile de confuzie, ai dat nastere unei Oricum_1 potrivite, pentru starile de siguranta si optimism exista o Oricum_2, pentru negativism si viziune nihilista asupra zilei de maine ai lasat sa se formeze Oricum_3. Cand simti ca lumea este a ta te domina Oricum_4 iar cand esti ranita exista Oricum_5. Fiecare split-uire are rolul ei. Niciodata Oricum_2 nu va plange asa cum niciodata Oricum_5 nu va rade in hohote. Pentru orice emotie comutam cu zona din noi insine care ne apara, ne conserva, ne relationeaza cu ceilalti sau din contra, intrerupe orice comunicare. 
      Ce faci insa cand te-ai obisnuit atat de bine cu starea de acum care se lasase asteptata demult, incat uiti sa faci transferul  ... cand in timp ce tu inca te legi la sireturi viata ti-a ordonat sa alergi si starea opusa celei pe care o simti acum pune stapanire pe tine inopinat? Si nu mai ai timp sa te aperi, sa te conservi sau sa relationezi corect? Cand esti expusa si operata pe cord deschis? Ce faci cand pe nepusa masa s-a insinuat consoana care face diferenta intre tine si tine? Ce faci cu "n"-ul aflat la diferenta de o personalitate? Ce faci cand nu mai stii la a cata Oricum esti, la a cata Oricum trebuie sa ajungi pentru a ramane simplu si fara abrevieri sau numerotari: Oricum.
      


Comments