De non final de an

Cred că îmi lipsește o sinapsa ... Nu vad utilitatea chefurilor de revelion.
De fapt nu e vorba de asta, cat mai degrabă de lipsa mea de aplomb pentru a face o dată pe an un recensamant al lucrurilor întâmplate în imediat sau în imaginația noastra, un angajament față de niste lucruri pe care nici vorba sa le facem pe de-a-ntregul, o lista de speranțe care incep cu "de mâine..."
Cred că la final de an suntem în ipostaza unui flamand care merge sa cumpere de mâncare și ia tot raftul cu el, fara a avea nici un simt de raspundere fata de imprudentele speranțelor sale.
Cred că nu e bine să așteptăm să ajungem la un final convenit social pentru 31 dec la ora 23:59:59 și n-ar fi rău sa dospim in noi ideea că "la un moment dat trebuie sa abandonam speranța unui trecut mai bun"*

*Irvin.D.Yalom

Comments

Anonymous said…
Sigur iti lipseste o sinapsa, utilitatea chefurilor nu poate fi contestata, nu am spatiu sa ti enumar avantajele unui chef.
Cat despre convenienta sociala a unei date anume a unui recensamant aici ai dreptate dar doar partial. Acei care nu au curajul asumarii unui recensamant ajunsi in fata unei astfel de date ar trebui obligati sa isi asume niste obiective trecute si viitoare. Obligatoriu pentru ei ca oameni.
Sper ca tu ai curajul sa o faci in fiecare zi.