intelesuri


Uneori, cand crezi ca hopul emotional a trecut, apare un eveniment, o seara, o discutie, un cuvant, o privire care iti zgandare suficient de tare ceea ce credeai ca a disparut de tot astfel incat trecutul iti devine prezent. Iar.
Ce inseamna a fi un om echilibrat?

Inseamna a ramane adunat in conditii de nisipuri miscatoare.

A fi echilibrat este o stare care exista doar prin comparatie cu opusul sau – dezechilibrul – si nu se autentifica decat in raport cu acesta.
Orice dezechilibru emotional si orice perioada de framantari sufletesti grabeste de fapt echilibrarea reala.

A fi zen nu inseamna echilibru ci incremenire in stadiul de bibelou.

Nu exista echilibru per se asa cum nici o tehnica de lupta nu isi poate dovedi eficacitatea pe timp de pace.

Iti vine sa spui “of, dar de ce acum? Si de fapt, de ce?”

Nu stiu daca stiti, dar samburii de orice fel (alune, migdale, nuci, seminte etc.) este recomandabil sa se consume dupa ce au fost inmuiati in prealabil in apa. Desi acestia isi mentin si in stare uscata toate vitaminele si mineralele pentru care sunt laudati, la contactul cu apa principiile active care ii face valorosi ii face sa revina la viata, ii reactiveaza si le sporeste puterea nutritionala de zeci de ori.

Asa ca desi vizibilul mimeaza "de ce"-uri mentale, sub hainele-armura se ascunde un puls ... o bataie sacadata de cord care sopteste timid “bine ai revenit. de data asta mi-ar placea sa poti ramane’.

Si ce inseamna sa fii puternic?

Cine e mai puternic, cel care cade de zeci de ori si se ridica ori cel care nu se lasa doborat de teama ca nu s-ar mai putea reconstitui? 

Sa te ai sau sa ai parghiile pentru a te avea? 


Nu este puternic decat acela dintre dezechilibrati care isi revine din instinct. 

Restul sunt doar soldatei educati si controlabili care se misca in cadenta.

Comments