Femeia-copila

Nu jocul prostesc ... ci acel joc educat si totusi naiv, matur si totusi copilaresc, crud si totusi copt care naste imaginatia si hraneste energia tineretii.

Jocul dintr-un schimb de replici, jocul din comunicarea intre priviri, jocul tachinarilor de zi cu zi, jocul micilor minciuni spuse cu intentia de a le revela, fals rusinat, imediat dupa, jocul mangaierilor si al saruturilor infometate, jocul atingerilor imaginate, jocul imbratisarilor de la miezul noptii, jocul din sfaturile cele mai sincere oferite prietenilor de suflet, jocul cu tine insuti, jocul aruncarii in gol pentru a-ti infrunta frica, jocul renuntarii si al reapucarii de ... orice, jocul matematic al lui 1+1 nu este 2, jocul in amor, amicitie sau in indiferenta calculata, jocul seductiei de amorul artei, jocul indragostit cu nervii cuiva, jocul de-a cearta doar pentru a provoca o noua dulce impacare, jocul permanent cu cei care stiu ca ma joc si jocul cu cei care se joaca permanent cu cei care stiu ca se joaca.

lipsa jocului in viata noastra nu ne face sa fim mai responsabili, mai maturi, mai intelepti ... ci pur si simplu ne imbatraneste ... subit.
pentru ca fiind un ingredient atat de important, nu-si va putea produce efectele treptat.


Comments