Risipa de regn animal

Ce inseamna sa nu fii in locul potrivit la momentul potrivit, sa iti irosesti sansa perfecta bagata in traista de univers (mai rar!) de a fi ceea ce unii nici nu indraznesc sa spere: un observator perfect al caracterelor si al rupturii intre ele si aparerentelor lor. Rolul (autoasumat) al unei muste este, dincolo de lantul trofic gandit de natura, sa enerveze oamenii agasandu-i prin ofensivitatea fara margini cu care se insinueaza in existenta lor. Aceeasi ironie pe care o intalnim cand ne dorim ceea ce nu avem, cand ne place mai mult ce vedem la altii, cand apreciem mai mult ceva care se apropie de sfarsit: Cum sa ai ocazia sa asisti gratuit la spectacolul uman si necenzurat, si tu sa enervezi actorii intrerupandu-i din punerea in scena a propriei lor vieti? Cum sa poti sa fii musca si sa alegi sa fii elefantul din camera care anuleaza firescul individual si reconfigureaza mereu distantele pe axa in singuratate - in public?
Cat potential!
Ce degeaba cap mare in raport cu corpul!
Mustele ar putea fi sursa perfecta a teoretizarii moralitatii, a subiecto-obiectivitatii si a cuantificarii ipocriziei umane profund evolutive.
Cand colo: ce apendic teribil al regnurilor!
Putea fi putin din ceea ce isi doreste omul cateodata: sa poata sa-i observe pe ceilalti trecand neobservat pe langa ei fara a-i stingheri.
Ce insecta ratata! 

Comments