Apelul tinerilor care nu vor sa lase Romania sa moara

Tineri fiind, purtam cu noi mostenirea comunismului “paralizator” si al tranzitiei distrugatoare de valori si de moravuri. 
Suntem dezorientati si tristi…  
Traim intr-o tara condusa de oameni care ne invita in modul cel mai oficial si sincer sa plecam cat mai departe, traim intr-o tara a legiuitorilor plini de fara-de-legi, intr-o tara in care cei care ar trebui sa asigure respectarea legii o incalca din disperare.  
Suntem tineri, dar ne este frica sa imbatranim aici, caci suntem tineri intr-o tara in care nimeni nu mai are respect fata de nimic, intr-o tara in care Umilinta a ajuns politica nationala.  
Ne simtim ingenuncheati cand vedem cum bunicilor nostri li se ia dreptul la viata, ne simtim stanjeniti in salile de cursuri cand audiem profesori platiti cu salarii atat de mici, incat, dintr-o cheta batjocoritoare, a noastra, a propriilor lor studenti, le-am oferi un salariu mult mai decent. 
Ne simtim haituiti cand vedem cum parintii nostri sunt batjocoriti in numele “salvarii economiei si a depasirii crizei”. 
Ne simtim umiliti pentru ca ni se ia dreptul la o viata decenta: avem bani de camin, dar nu avem cu ce sa ne imbracam, avem bani de transport, dar nu putem merge la teatru, avem bani de mancare, dar nu avem cu ce sa ne cumparam cartile….avem…..dar nu avem…. 
Nu mai avem nimic!  
Nu mai avem repere, nu mai avem valori, nu mai avem idealuri….ce trist! Nu mai avem entuziasm!  
Am ramas fara parinti, caci au plecat sa munceasca acolo unde sunt platiti, am ramas fara prieteni, caci au plecat sa-si faca un rost in viata….
Au plecat medici, profesori si specialisti, actori si ziaristi…au plecat cu totii….  
Dar voi, nepriceputilor, voi, ingamfatilor, voi, mediocrilor, voi, cei care ne-ati furat reperele, valorile, prietenii, voi cei pe care, noi cei tineri va detestam cu toata convingerea, voi cei ce carmuiti aceasta Romanie…care se pregateste sa moara, de ce nu plecati??? 
Tot voi, sa stiti, ca in aceasta atmosfera, in care ne traim anii de liceu si de facultate, in aceasta atmosfera in care dramele si disperarea au pus stapanire pe noi, pe toti, in aceasta tara in care non-valoarea, indiferenta, pornografia, cinismul si neprofesionalismul ne sufoca,
EXISTA INCA romani responsabili si liberi, romani cu o constiinta treaza!  
Acestora le cerem sa nu mai accepte mizeria si umilinta din fiecare zi, si sa fie convinsi ca valorile vor sfarama impertinenta si aroganta care ne carmuieste din ’47 incoace.  
Este un APEL la Solidaritate, un APEL la trezirea constiintei civice! 
 Solidaritate in fata impertinentei, inculturii, arogantei si imposturii! 
 Este un Apel catre romanii care vor sa creeze REZISTENTA celor care ne-au ignorat mai bine de 20 de ani… 


-------------------------------------------
* Apelul face parte din Campania "Romania se pregateste sa moara", initiata de Asociatia Romana pentru Cultura, Educatie si Normalitate - ARCEN

Comments