Neam

Imi vine sa-mi dau cu parerea.

Care sa fie extrema socialismului? Cred ca un comunism exacerbat vecin cu cultul personalitaii in detrimentul depersonalizarii poporului-"turma".  
O austeritate fara margini. 
 O societate in care ai cu ce dar nu ai ce face, iar daca ai avea ce face, nu ai fi lasat pe motiv de bocanc in gura "daca te mai prind ca iti dai cu parerea".
 Echivalentul lui a avea bani cu nemiluita dar a nu avea ce cumpara cu ei, a devaloriza fortat o natie.
Avort si frustrare.
Cultura ca fructul interzis pe care multi insetati il cauta cu vehementa si pe furis pentru o cat de mica uscatura luata cu nesat. "Limitarile ma fac sa vreau sa scap de ele".
Efort. 

Care sa fie extrema capitalismului? O viata plina de compendii juridice cu drepturi si obligatii mascate in libertati, care pe masura ce se indesesc impart viata noastra in felii din ce in ce mai mici din "ce zic expertii sa facem".  
Un haos naucitor asemanator cu jungla lui "fiecare dupa cum poate".
O societate in care fiecare isi urla atat de vocal oful, incat ajungem sa transformam drepturile intr-un zgomot de fond asimilabil lui "mi se cuvine", dincolo de care uitam de esenta esentelor: ce strigam.
Echivalentul lui a nu avea bani (repere), dar a te lovi la fiecare pas de rafturi (tentatii) doldora.
Gradinita si deficit de atentie.
Lentoarea nauca a prea multelor optiuni si a unei prea usoare accesari a informatiilor. "Daca as putea avea oricand, de ce sa am?"
Dezinteres.

Daca aduci belsug imediat dupa austeritate ineci fauna. Asta s-a intamplat cu noi, suntem un neam de inecati. Prea putini au avut inteligenta de a fi, inca din paleoliticul austeritatii, intr-o permanenta tranzitie de sine, astfel incat atunci cand "mai binele" s-a instaurat, sa stie sa inoate.

Ce vad in viata de dupa revolutie este cam ce s-a intamplat in istorie cu popoarele care nu au avut noroc de zona geografica: s-au chinuit sa supravietuiasca, cautand si gasind solutii. Romania are tot ce-i trebuie sa reuseasca si sa avanseze. Motiv pentru care sta pe loc.

Mi-am dat cu parerea.

Comments