Roluri

      Nu, definitiv ca nu poti avertiza pe cineva in totalitate asupra a ceea ce nu i s-a intamplat inca dar prezinta riscul de a i se intampla.

"One only understands what one tames. People no longer have the time to understand anything. They buy things ready-made from the shops. But there is no shop where one can buy friendship, so people no longer have friends. If you want a friend, tame me!"
[Antoine de Saint Exupéry, "The Little Prince"]

      In mod clar am citit randurile de mai sus cand  lecturam Micul Print, acum o suta de ani. Credeti ca am acordat vreo atentie ideii din citat? Nici vorba. Acum insa o inteleg si o aprob. Mi se pare chiar inspirationala. 
      Un exemplu opus: imi aduc aminte perfect de povestea celor trei purcelusi si retin  (dandu-mi acum seama) ca am receptat inca de atunci mesajul transmis. Probabil pentru ca era vorba de un exemplu concret, tangibil.
      Doar consecintele faptelor noastre, sau experienta acumulata in timp, pot constituti avertismente suficiente pentru si fata de noi insine; rolul celorlalti in economia vietii noastre, cel putin din aceasta perspectiva, este limitata.

Comments