Si ne miram?

...ca suntem aratati cu degetul de Schengen-isti ca fiind corupti sau ca dincolo de noi sunt adevaratele granite securizate ale bunei cuviinte?

      Fereasca Dumnezeu sa ai dreptate in Romania doar din punctul tau de vedere! De ce? Pai de-asta. Cum sa nu devenim un neam excesiv de religios, in care bisericile sunt pretutindeni si au ajuns sa ne guverneze prin rugamintile adresate divinitatii, mall-urile devin cultura urbana predilecta, stiinta ajunge sa primeasca in sictir o frantura peste zero din PIB si profesorii se revolta impotriva dispretului cu care sunt tratati de guverananti purtand masti hilare in fata guvernului? Educatie, norme, etica, moralitate si spirit civic? Parol!

      Ne lipseste ceva, ceva ce ar fi trebuit impus la nivel national de ce nu? de chiar statul roman*: definitivatul in a fi un cetatean normal! Suntem scutiti (printr-o optica manipulatoare "de la centru" care ia intocmai chipul propriei vointe) de elementarul simt de raspundere fata de noi insine daramite fata de ceilalti - si aceasta fie pentru ca cei care reprezinta autoritatile statului au chiulit in bloc de la cursurile in care se preda etica si lacunele lor sunt exponenti de marca ai pleiadei de examene nepromovate si devenite in timp cangrene, fie pentru ca morala in sine este considerata uncool si nerentabila in secolul XXI. Da, cautam victorii facile si imediate, cautam satisfacerea nevoilor de baza fara a ne concentra catusi de putin asupra cauzelor principiale care deriva din faptul ca suntem oameni si nu animale. Si in aceeasi oala suntem noi, alegatorii. Pentru ca oricate "erori de numarare" s-au facut la alegeri, ei nu s-au ales singuri!

* desi sunt adepta statului minimalist, cand nu ai cu cine discuta, legile si normele pe bune de aplicare cu amendamente clare vizavi de penalitatile si amenzile in caz de vicii de procedura sunt singurele parghii cu care se poate actiona si struni un popor, cu atat  mai mult o populatie ca cea romana.

Comments

Lucian Ancu said…
uita-te la partea din jurnal de aseara de dupa stirile efective... mie mi-a venit rau!
Raluca said…
mai bine beau o limonada si gata...stirea in sine, fara sa fie nevoie sa mai aud si comentarii pe marginea aberatiilor votate, e suficienta cat sa-mi asigure o stare vomitiva de exceptie
Lucian Ancu said…
aseara era despre biserica ... nicidecum despre limonada
Raluca said…
limonada era aportul meu :)