Marketing pentru masele de oi

  Iata doar doua din gaselnitele mediatice pentru publicul de femei: acidul hialuronic si coenzima Q10 - cand ar putea fi la fel de bine excremente de cal. Nu am nici un dubiu ca mai putin de cateva procente din consumatoarele de cosmetice cu coenzima Q10* si acidul hialuronic** stiu ce reprezinta fiecare dintre ele sau au curiozitatea sa deschida un dictionar sau o pagina de google. Si ce daca nu stiu ce sunt? Atat de des se mentioneaza ambele in reclamele TV incat nici nu mai trebuie sa iti incarci memoria cu semnificatii inutile ... a auzi ceva de zeci de ori pe zi practic certifica informatia circulata si face sa devina firesc a nu se mai concepe realitati care sa nu le contina; aici, creme sau unguente.  Practic daca nu ai hialuronicu' si Q10-le in pori ori pe tegument, nu existi, esti din alt film.
  De altfel cele doua cuvinte apar in topul cautarilor google, dar la stilul: cuvant cautare: coenzima Q 10 -> afisare pagini cu produse care contin coenzima Q10 -> click pe site-urile cu pricina -> click pe "cumpara"; nicidecum pe "ce este coenzima?"
  De ce totusi nici Q10, nici hialuronicul nu sunt excremente sau saliva de cal? Pentru ca oricand este posibil sa apara cate un biolog, chimist sau medic care sa auda reclama ... si nu, parca nu iti asumi asa ceva. 
 Evident, ma refer aici la "prinţip", nu la cele doua componente chimice care nu pot fi (cum altfel?) decat benefice noua, tuturor fiintelor gingase cu ochi de caprioara.
   Daca repeti ceva la nesfarsit, creezi nevoia in mintea prostului si astfel iti vinzi produsul care contine 0.01% din ea. Mai conteaza de ce? Traiasca turma, ciobanu' destept si marketingu' capitalist!
*Coenzima Q10 este un antioxidant similar vitaminei E care lupta impotriva imbatranirii, protejeaza moleculele de grasime impotriva oxidarii sau a alterarii lor de radicalii liberi, cei care deterioreaza celulele conducand la aparitia bolilor diverse. 
**Acidul hialuronic (HA) este o proteină care apare in mod natural in întreg corpul uman şi este concentrat în fluidele sinoviale, in valvele inimii si ochi, şi este o componentă cheie a cartilajului. 
 
 

Comments