Tehnica

Fac parte din categoria celor care prefera sa trimita un sms decat sa puna mana pe telefon, dar si din grupul celor care se considera la adapost de sentimentul curent de alienare in randul celor care prefera mai degraba sa dea sms decat sa sune.
Cum, ma intreb, de impac aceste extreme?

Pai pentru ca mai cred in discutia fata in fata si libera, deschisa, constructiv combatanta si cu nesat in a da concluzii frumoase...
....si pentru ca sunt un om extrem de selectiv: ma intalnesc la discutii fata in fata cu foarte putini oameni.
Din instinct de conservare si pentru a ma asigura ca nu risipesc mai mult din timpul meu decat sunt dispusa sa dau pe orisice-uri, tuturor celorlalti le dau sms-uri.
E comod, si imi asigura linistea ca interlocutorul nu ma "tine de vorba" cand nu am dispozitia. O replica punctuala, eficienta, care cere raspuns clar ajunge.

Cei care au cazut in patima lipsei de empatie si substanta in comunicare sunt cei fara filtru...ei dau sms in bloc, oricand, tuturor si oricui.
Tot ei, adesea, sunt cei care nu ar putea umple minute intregi cu discutii antrenante (desi rabdarea unora ne poate surprinde) asa ca folosesc aceste tigari de comunicare...
Cei mai conservatori, mai refractari la metodele lumii de azi care te inghite ca un vacuum sunt de recunoscut prin faptul ca ii suna pe toti.

Fiecare se adapteaza in functie de cat isi permite siesi.

Comments