la raft

in partea stanga stau labartate o sumedenie de paste de dinti, toate continand un element-vedeta: fluor si un ambalaj care descrie destul de generos efectele benefice ale acestuia.
de zeci de ani stomatologii primesc bani grei pe advertorialele in care promoveaza plusurile pe care fluorul le aduce dintilor odata cu fiecare periaj
pentru ca vocea "expertilor" si autoritatilor in domeniu se constituie mereu in argumente puternice, aceste reclame frecvente au generat un public masiv educat sa consume elementul promovat
deci  cu o productie de masa, producatorii au fortat pretul unei astfel de paste de dinti la un nivel rezonabil (luand ca termen de comparatie, atentie!, grupa produselor de masa - adica sunt ok la pret in raport cu ele insele :) )

in partea dreapta sta o mai nou intrata pe piata categorie de pasta de dinti care, cu mandrie, promoveaza lipsa fluorului si enumera principiile active ale celorlalte componente naturale.
de foarte putin timp a inceput o promovare paralela (pe mult mai putine media, insa) care prezinta efectele nocive ale fluorului la nivelui smaltului si toxice la nivelul organismului (in formula chimica gasita in pastele de dinti)
reclamele pe acest segment sunt inca foarte timide
cat despre pret ... foarte mare! Dar atentie, tot in raport cu pretul unui produs de masa, si a faptului ca non-productia de masa nu si-a amortizat costurile cu cognoscibilitatea in randul publicului

al aceluiasi public pe care se lupta toti jucatorii pe piata

voi, noi, publicul ... credeti ce doriti!

CONTINE FLUOR! si FARA FLUOR! una langa alta.
ambele afirmatii care se vor grave, scrise cu majuscule si cu semne de exclamare...

parerea mea este ca uneori cel mai bun lucru pe care poti sa-l faci este sa recunosti ca nu stii ce iti face bine si de ce si sa iei o pauza.

Comments