de leac

exista cei care traiesc azi, alaturi si in numele istoriei de ieri si alaltaieri, alaturi si in numele parintilor, bunicilor, a vietii la sat, a copilariilor fericite, a pornirilor strengaresti care bat cea mai frumoasa imaginatie, a mandriei de Romania, a sufletului de dac, a simbolurilor de iubire, casatorie sau inmormantare crestineasca si a dorintei de solidaritate de neam de tipul "ba putem!".

sunt cei asemenea unui ceas cu pendul sau a unui televizor cu tub catodic - depind de coloana vertebrala pentru a functiona.

exista si cei care traiesc azi si atat; fara istorie, fara ancore, fara afecte romanesti dar cu porniri zis-europene, cu copilarii dezvoltate online, fara repere, cu interese profund personale si cu strategii nevizionare ce intaresc formele fara fond, fara stralucire in ochi, cu dorinta de independenta dar in chingi autointretinute fata de confirmarea celor pe care ii dezaproba arogant, cu incredere in celibat si "trebuie sa ne schimbam mentalitatea".

sunt cei asemenea ceasurilor fara pendul sau plasmelor de diagonale din ce in ce mai mari - ei sunt categoria "device-urilor" care nu stiu decat sa arate: fie pe sine fie inspre ceilalti.

a doua categorie incepe sa o infecteze pe prima prin semintele indoielii sadite sub masca modernizarii "necesare pentru evolutie".
merita lucrat la imunitate.
rapid.

Comments