Daca as conduce Romania

      (Poate) primul lucru pe care l-as face ar fi sa infiintez o comisie interdisciplinara pe care as denumi-o "ALTERNATIVE. Mostra gratuita" alcatuita din cate doi psihologi, fizicieni, economisti, constructori, chimisti, matematicieni, PR-isti, IT-isti, doctori, ingineri tehnici. Rolul acestei comisii ar fi ca la fiecare initiativa legislativa facuta in parlament, respectiv la fiecare problema stringenta si fara aparenta solutie sa detaseze in tara un echipaj local (preexistent in fiecare judet si format dintr-o echipa din cate un profesionist din categoriile amintite mai sus) care sa monitorizeze timp de 72 de ore reactiile si feedback-urile la intrebarea "ce credeti ca trebuie facut pentru ....?" ale pacientilor internati in spitalele de psihiatrie din tara. As centraliza datele, as cere analiza lor de catre expertii amintiti si as trage concluziile. 
      Daca intr-un an nu ar veni din teritoriu nici o solutie alternativa la cele clasice, as desfiinta comisia.

      Costuri: 
- umane: 440 salariati la stat (care oricum exista in sistem si sunt nefolositi in alte comisii existente); deci 0.
- logistice: 0 (nu se deplaseaza nimeni nicaieri, totul se transmite online)
- materiale: maxim 100 camere de luat vederi, care oricum exista dar cu siguranta monitorizeaza lucruri mai putin importante. deci 0.

       Beneficii:
mi-e insuficient spatiul de pe blog sa le detaliez.

      Sunt tare curioasa de rezultat, la fel cum sunt sigura ca nu ma intereseaza deloc sa conduc Romania si cum sunt sigura ca tare mi-ar placea sa o vad condusa normal.

Comments