vesniciodata



Venise pe Pamant ca de fiecare data, in delegatie. Stia ca o data la o suta de ani Sursa ii pregateste o noua misiune, asa ca se astepta la acest moment. A primit ca destinatie tot planeta Pamant, dar alt continent. Cu mici diferente fata de data trecuta, a intalnit aceleasi limite, emotii netarmurite, extrem de mult suspans si instabilitate, neintelegeri intre oameni alaturi de suflete mari, creativitate, frumusete si desigur, permanenta cautare dintre femei si barbati. Toate acestea sunt lucruri pe care nu le intalneste in lumea de unde provine. Si daca este ceva de la umanitate ce nu reuseste sa inteleaga este: de ce se leaga oamenii unii de altii si de ce se imparte lumea intre ‘femei’ si ‘barbati’. El stie doar de notiunea de waini. Aceasta este unitatea de baza a societatii lui: waini. Nu ‘el’ sau ‘ea’, ‘ei’ sau ‘ele’. Un soi de entitati androgine, asexuate si a caror perpetuare se face automat in momentul in care doua waini se pot completa reciproc. Este singurul moment in care Sursa comunica cu ei prin unde joase si le transmite ca sunt parte a unei conexiuni. Nimic nu este intamplator sau lasat la latitudinea membrilor societatii sale.
De ce aceste delegatii periodice? Exista doua motive principale.
O data pentru testarea vitezei de propagare a unui stimul intr-un sistem presurizat.  Cu alte cuvinte, pentru a vedea puterea de penetrare in universul uman a unui flux energetic wainian.  Fie ca se rosteste un cuvant, ca se provoaca o emotie ori ca se creaza o  senzatie fizica, wainii au posibilitatea de a masura viteza de propagare si amploarea cu care actiunea lor creeaza efecte intr-un sistem inchis pentru ca mai apoi sa il compare cu cel din lumea lor, cea a lipsei de constrangeri sau cauzalitati imediate.
Iar al doilea motiv este pentru a gasi Intrebarea. Adica acea interogatie pe care numai ei o  pot gasi si la care numai oamenii pot raspunde. Este nevoie sa vina periodic in delegatie pentru a ne vedea transformarile, predispozitiile, dorintele si nevoile care apar de la un secol la altul, urmand ca in cele din urma  sa gaseasca firul rosu care ne defineste. Doar asa pot ajunge sa formuleze Intrebarea. Chiar daca noi, oamenii, stim deja raspunsul, nu stim ca il stim. Trebuie sa ni se creeze contextul in care informatiile pe care le avem deja sa fie puse in valoare.
Avem nevoie de waini pentru a ne intelege umanitatea, iar ei au nevoie de noi pentru a invata sa spere. Pana acum nu au incercat decat senzatia de a sti, intrucat in universul wainilor totul este simplu, nu exista timp, nu exista trecut, prezent ori viitor. Acolo doar esti si ramai.
              De data aceasta, insa, spre deosebire de toate celelalte vizite, lucrurile i-au mers altfel si, in premiera pentru sistemul clasic al delegatiilor, a cerut o prelungire de sedere. Nu pentru ca vrea sa masoare mai bine efectul de propagare si nici pentru ca simte ca se apropie de Intrebare. Ci pentru ca Sursa i-a transmis un mesaj de unda joasa.  


credit M.Barangea pentru cuvantul din titlu

Comments

Anonymous said…
:-)))