Polarizare mioritica

Incep sa vad o scindare a societatii romanesti in trei categorii...

Cei care sunt romani prin faptul ca traiesc si simt romaneste, in Romania fiind...

Cei care se simt jenati de originea lor si fug miseleste, fara pic de recunostinta, sau mancand pamantul, resemnati, comozi, enervati ori plini de ifose inspre societati in care vor fi mereu cetateni de gradul doi ... un titlu care, in acceptiunea lor, innobileaza mai mult decat acela de roman autentic.

Si cei care traiesc in Romania, nu intentioneaza sa plece dar se complac in comoditatea argumentelor ubicue de tipul "aici nu poti face nimic", "la noi ca la nimeni" ori "sa fii prost sa fii corect". Sunt aceia care la finalul unei vieti traite precar din punct de vedere sufletesc si intelectual vor constata cu mandria unei cornute imberbe ca "nu se poate, dom'le, orice-ai face, astia iti pun bete in roate"...Cu alte cuvinte, sunt aceia care isi justifica o viata de nimic prin nenorocul de a se fi nascut pe teritoriul tarii lor. Cum sa iti rezumi viata la o scuza penibila?!

Cele trei categorii sunt un fel de selectie naturala a autenticitatii ... si care aduce la lumina o concluzia trista. Sunt multi nascuti degeaba romani.

Comments